Turkije is pion in geostrategisch spel van de NAVO en Amerika en verdient aan gestolen olie uit Syrië”

"Turkije is pion in geostrategisch spel van de NAVO en Amerika en verdient aan gestolen olie uit Syrië"

“Turkije is pion in geostrategisch spel van de NAVO en Amerika en verdient aan gestolen olie uit Syrië”

Turkije is een pion in een geostrategisch spel van de NAVO tegen Rusland. Daarnaast steunt Ankara terreurgroep IS al lange tijd namens Washington en verdient het regime aan gestolen olie uit Syrië. Dat stelt schrijver en onderzoeker Timothy Alexander Guzman.

Guzman benadrukt dat de Turkse provocatie richting Rusland ‘in het geheel niet verrassend is’. Hij beweert dat de provocatie een Amerikaans tintje heeft.

“De Syrische regeringstroepen en Rusland strijden tegen IS,” schrijft Guzman in een artikel op de website Silent Crow News. “Het is bekend dat de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Turkije, Israël, Saoedi-Arabië en Qatar IS hebben bewapend en gefinancierd.”

Bufferzone

Volgens de schrijver worden de Turken aangestuurd door Washington. Er is een driehoek tussen Turkije, Saoedi-Arabië en Qatar, citeert hij een anonieme bron uit de Qatarese hoofdstad Doha. Turkije zou de coördinator zijn binnen het bondgenootschap.

Ankara zegt de Russische straaljager uit de lucht te hebben geschoten omdat het Turkse luchtruim werd geschonden. Guzman merkt op dat Turkije in 2012 een bufferzone heeft ingesteld langs de grens met Syrië. Deze bufferzone is eenzijdig ingesteld nadat een Turkse straaljager boven Syrië uit de lucht werd gehaald omdat het toestel het Syrische luchtruim had geschonden.

De schrijver meent dat de aanval hoogstwaarschijnlijk van tevoren is gepland door Turkse beleidsmakers die de Russische operatie in Syrië willen verstoren.

Armeense genocide

“Turkije steunt IS namens Washington en profiteert van de gestolen olie uit Syrië,” benadrukt Guzman. “Het land schoot de Russische Soe-24 uit de lucht om een oorlog tussen Rusland en de NAVO uit te lokken. Ankara kreeg groen licht van de regering-Obama.”

Het is niet voor het eerst dat Turkije een daad van agressie heeft uitgevoerd. In 1915 werden in het Ottomaanse Rijk meer dan een miljoen Armeniërs, Assyriërs en Pontische Grieken vermoord. Sinds het begin van de 20e eeuw heeft de Turkse overheid het ook gemunt op Koerden. In 1974 viel Turkije Cyprus binnen en nam het land 40 procent van het eiland over.

“Het lijkt erop dat Ankara het Ottomaanse Rijk wil herstellen en weinig scrupules kent als