Oorlog in Syrië: Wat staat er allemaal op het spel?

Het Syrische leger maakt met behulp van Hezbollah, Iran, Rusland en de Koerden gehakt van de Syrische oppositie. Turkije en Saudi Arabië zijn daarom genoodzaakt om in te grijpen. Beide staten willen koste wat kost dat Bashar al-Assad ten val wordt gebracht. Assad en zijn bondgenoten hebben al laten weten dat zij dit als een oorlogsverklaring zullen zien. Turkije is een NAVO-lid. Daardoor is de kans niet denkbeeldig dat ook het westen meegetrokken zal worden in dit conflict. Zo spreken sommige analisten en ook de Russische minister van Buitenlandse Zaken al van een mogelijke Derde Wereldoorlog. Welke partijen zijn actief in Syrië? 

De Koerden

De Koerden zien het conflict in Syrië als een kans om eindelijk een eigen autonome Koerdische staat uit te roepen (de Koerden zijn de grootste minderheid in de wereld zonder een eigen staat). Hun grondtroepen verrichten op de grond  het meest effectieve verzet tegen IS en zij worden daarin gesteund door Amerika. Althans, wanneer het Amerika uitkomt.Syrie

Lees verder...

How Saudi Arabia sending ground forces into Syria will have huge ramifications on the civil war

Turkey and Saudi Arabia plan war against Russia and Syria. Turkey to invade Syria Lees verder...

Turkey and Saudi Arabia plan war against Russia and Syria

Turkey and Saudi Arabia plan war against Russia and Syria. Turkey to invade Syria Lees verder...

Putin’s Aleppo Gamble Pays Off

In less than five months, loyalist forces aided by heavy Russian air cover, have shifted the balance of power in Syria

 

Lees verder...

German spy agency says ISIS sending fighters disguised as refugees

Lees verder...

Research Paper: ISIS-Turkey List


  • David L. PhillipsDirector of the Program on Peace-building and Rights, Columbia University’s Institute for the Study of Human Right 

COLUMBIA UNIVERSITY
IN THE CITY OF NEW YORK

INSTITUTE FOR THE STUDY OF HUMAN RIGHTS

Research Paper: ISIS-Turkey Links

By David L. Phillips

 

  Introduction

 

 

Is Turkey collaborating with the Islamic State (ISIS)? Allegations range from military cooperation and weapons transfers to logistical support, financial assistance, and the provision of medical services. It is also alleged that Turkey turned a blind eye to ISIS attacks against Kobani.

President Recep Tayyip Erdogan and Prime Minister Ahmet Davutoglu strongly deny complicity with ISIS. Erdogan visited the Council on Foreign Relations on September 22, 2014. He criticized "smear campaigns [and] attempts to distort perception about us." Erdogan decried, "A systematic attack on Turkey's international reputation, "complaining that "Turkey has been subject to very unjust and ill-intentioned news items from media organizations." Erdogan posited: "My request from our friends in the United States is to make your assessment about Turkey by basing your information on objective sources."

Lees verder...

'Links veel gevaarlijker dan rechts'

Door Bart Olmer
DEN HAAG - De dreiging die uitgaat van rechts-extremisten is ’nagenoeg verdwenen’. Dit stelt de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) in een gisteren gepresenteerd rapport. Daarentegen komt de echte dreiging vanuit extreemlinkse organisaties, zoals de Anti-Fascistische Aktie (AFA) en het Kollektief Anti-Fascistisch en Kapitalistisch Archief (KAFKA), aldus de geheime dienst.

Volgens de dienst hanteren deze linkse clubs methoden die "indruisen tegen de democratische rechtsorde”.

De geheime dienst typeert AFA en KAFKA ronduit als gevaarlijk: "AFA is bereid het recht in eigen hand te nemen tegen racisme en fascisme en al dan niet met geweld confrontaties aan te gaan. Zo komt AFA in actie waar de overheid ’verzuimt op te treden’ door bijvoorbeeld rechts-extremistische manifestaties door te laten gaan. Wanneer dergelijke demonstraties plaatsvinden, treedt AFA regelmatig zelf met geweld op, of laat anderen dan doen. Dit geweld wordt vervolgens toegeschreven aan de rechtse demonstranten en door AFA gebruikt als argument om demonstraties te laten verbieden", aldus de AIVD.

Allochtonen

Een bekende tactiek van links-extremisten is het ophitsen van allochtone jeugd om rechtse demonstraties met geweld te verstoren, maakte de geheime dienst eerder bekend. Ook worden plaatselijke politici onder druk gezet om rechtse demonstraties te verbieden.

Onderzoeksgroep KAFKA wordt door de geheime dienst neergezet als dubieus: "De groep streeft er met AFA naar alles wat als rechts wordt beschouwd te weren uit de publieke ruimte. Bij dit antidemocratische streven gebruiken beide groeperingen ondemocratische methoden, zoals geweld, het aanzetten tot geweld, intimidatie en het verhullen van de eigen identiteit en de ware intenties."

Dat de werkelijke dreiging die uitgaat vanuit rechtse hoek veel minder groot is dan vaak wordt gedacht, komt volgens de geheime dienst door de beeldvorming die AFA en KAFKA cultiveren. Volgens de dienst overdrijven zij bewust het gevaar van extreemrechts.

"Ze ontlenen hun bestaansrecht aan de dreiging die hiervan uitgaat en cultiveren het beeld dat deze groot is en groeit", stelt de AIVD, die dat beeld nadrukkelijk bestrijdt. Het aantal actieve rechts-extremisten daalt, zo blijkt uit AIVD-cijfers. Drie jaar geleden werd hun aantal nog op zeshonderd geschat, inmiddels ligt hun aantal op minder dan driehonderd.

Schade

Begin dit jaar waarschuwde de inlichtingendienst in een brief alle burgemeester voor de praktijken van AFA, die onder valse voorwendselen lokale bestuurders probeert te dwingen partijbijeenkomsten te verbieden van in hun ogen ’rechtse’ partijen. "Wanneer AFA kennis heeft van een geplande demonstratie door rechts, worden gemeenten en zaaleigenaren benaderd en gewaarschuwd voor materiële schade die het gevolg kan zijn van dergelijke demonstraties. Schade is in de regel echter juist het gevolg van AFA’s tegendemonstraties", aldus de geheime dienst.

Some European countries want Russian sanctions lifted, McCain says US to decide

U.S. Senator John McCain. © Larry Downing Lees verder...

Turkey trying to conceal illegal military activity on Syrian border - Russian military

© Umit Bektas Lees verder...

http://www.healthunity.pw/bill-gates-vaccin-moet-wereldbevolking-uitdunnen/

Lees verder...

Geheim overleg VS en EU in Londen over snelle afschaffing contant geld

Lees verder...