Meerderheid Europeanen negatief over immigratie

dinsdag 23 augustus 2011 10:26

Een meerderheid van de Europeanen staat negatief tegenover immigratie, zo blijkt uit een enquête die in 23 landen is gehouden. Volgens burgers heeft immigratie plaats op een te grote schaal en brengt het veel negatieve effecten met zich mee.

De enquête van Ipsos is ook gehouden onder niet-Europese landen, meldt nieuwssite EurActive. Vooral in Europa heerst een anti-immigratiesentiment.

Meerwaarde
Van de Spanjaarden, Italianen en Britten vindt 65 procent dat er te veel immigranten in hun land zijn. Zweden en Polen zijn de enige Europese landen waar de meerderheid niet negatief staat tegenover immigratie. Toch vindt in geen enkel Europees land een meerderheid dat de aanwezigheid van immigranten meerwaarde heeft.

Lees verder...

Nach dem Norwegen-Massaker: Europäischer Geheimbund unterhält »Verräter-Archiv«

Udo Ulfkotte

 

In mehreren europäischen Staaten gibt es einen Geheimbund, der die Massendeportation von Migranten vorbereitet und mit »Verrätern« in den Reihen der Politik abrechnen will. Gehörte auch der norwegische Attentäter Anders Breivik dazu?

 Als die investigative dänische Zeitung Politiken Mitte August 2011 über einen seit zwei Jahrzehnten existierenden großen dänischen Geheimbund berichtete, da schienen die gut recherchierten Angaben zunächst nur eine rein innerdänische Angelegenheit zu sein. Nach dem Bericht mit der

Überschrift »Dänische Rechte durch geheimes Netzwerk unterwandert« (im Original: »Den danske højrefløj er infiltreret af hemmeligt netværk«) haben dänische Polizisten, konservative Politiker, Geschäftsleute und Akademiker schon vor vielen Jahren mehrere untereinander eng verzahnte Geheimbünde gegründet, die vor allem ein Ziel eint: Lees verder...

De overheid faalt, de burger betaald.

CBP: Forse boetes voor schenden privacy criminelen

maandag 1 augustus 2011 09:54

Het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) gaat hard optreden tegen internetgebruikers die filmpjes van criminelen online plaatsen. Voor schending van de privacy van wetsovertreders gelden voortaan forse boetes.

Beelden van een overval in Amsterdam (Printscreen van Youtube) Beelden van een overval in Amsterdam (Printscreen van Youtube)

Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Het ministerie van Justitie werkt nu aan een wet waar de bedragen van de boetes in worden vastgelegd.

Met de snel op elkaar volgende technologie- en internetontwikkelingen zijn filmpjes tegenwoordig makkelijk te vinden en online te plaatsen voor veel internetgebruikers. Volgens het CBP zijn videobeelden van wetsovertreders slechts bestemd voor politie en justitie.

Lees verder...

De wedergeboorte van de islamitische revolutie.

maandag 1 augustus 2011 10:40

Islamisten op het Egyptische Tahrirplein Islamisten op het Egyptische Tahrirplein

Beelden uit Hama

De Arabische storm bergt tegengestelde verlangens: vrijheid en totalitarisme. Tijdens de demonstraties in Egypte had ik een gesprek met het Radio 1-programma Met het oog op morgen, over de toestand in de Arabische wereld. Islamoloog Fred Leemhuis was aan de lijn vanuit Egypte.

Hij was voor archeologisch onderzoek in Egypte. Tijdens het gesprek probeerde ik uit te leggen dat het nu te vroeg is om van een Arabische lente te spreken. Het lijkt nu eerder op een storm. We weten niet hoe en waar deze opstanden zullen eindigen. Ze kunnen zelfs uitmonden in een islamitische revolutie.

Lees verder...