Turkse waarschuwt tegen familiehuwelijken

E.J. BRON - 29 AUGUSTUS 2010


De Duisburgse Turkse Yasemine Yadigaroglu vecht tegen familiehuwelijken onder migranten, nadat haar de talrijke handicaps onder migrantenkinderen waren opgevallen. Bijna iedere tweede immigrant in Duisburg is getrouwd met een neef of een nicht, naar het Turkse motto: ”Goede meisjes trouwen met familieleden, slechte meisjes geeft men aan vreemden.”

Hieronder een interview van de WDR (Westdeutscher Rundfunk) uit september 2009 met Yasemine Yadigaroglu:

De Duisburgse Turkse vecht tegen familiehuwelijken onder migranten. En tegen politici, die niet willen zien, dat de migrantenkinderen vaak lijden aan erfelijke ziektes en handicaps.

Yasemine Yadigaroglu (28), sociologe uit Duisburg, startte drie en een half jaar geleden haar voorlichtingscampagne ”Familiehuwelijk? Nee bedankt!”. Migranten trouwen vaak met een neef of een nicht. Kinderen van familieleden lijden significant vaker aan erfelijke ziektes en handicaps. Ook de Duitse maatschappij voor kinder- en jeugdgeneeskunde onderkent het probleem van de gezondheid bij migrantenkinderen. Lees verder...

Thilo Sarrazin "Deutschland schafft sich ab

Thilo Sarrazin: Deutschland schafft sich ab: Wie wir unser Land aufs Spiel setzen.

Eine Rezension habe ich noch nicht gefunden, aber Titel und Autor sind fürwahr selbsterklärend.

http://www.youtube.com/watch?v=vC6CGfeA0oU&f
http://www.youtube.com/watch?v=FDKbmBr1JF4& Lees verder...

Turken hoeven niet verplicht naar inburgeringscursesTurken hoeven niet verplicht naar inburgeringscurses

Door een onzer redacteuren

Rotterdam, 14 aug. Nederland kan Turkse immigranten met een verblijfsvergunning niet verplichten een inburgeringscursus te volgen. Dat heeft de rechtbank in Rotterdam deze week bepaald, nadat twee Turken, een man uit Hoogvliet en een vrouw uit Vlaardingen, een zaak hadden aangespannen.

De Wet inburgering verplicht sinds een aantal jaar immigranten met een verblijfsvergunning een inburgeringsexamen met succes af te ronden. Die verplichting is voor Turken in strijd met een verdrag dat Turkije en de EU sloten. Dat bepaalt dat Turken niet meer geld mogen betalen voor de cursus dan burgers uit de EU. Mensen uit de EU zijn vrijgesteld van de verplichting de cursus te volgen.

Lees verder...

Border Clash: A Case Study in Reuters Photography

A closer look at Reuters' photos of last week's Lebanese border skirmish raises some troubling questions.

Last week's shoot out along the Israeli-Lebanese border during routine IDF maintenance was remarkably well-covered by many news services.

Reuters' own photo work stood out, both for the sheer number of images produced, and for the quality of the pictures -- access to the front lines that that would impress and envy most combat reporters.

HonestReporting reviewed Reuters' photographs of the incident as a case study. The results raise some troubling questions.

Lees verder...