Moskeeleiders frustreren onderzoek naar lijfstraffen

donderdag 17 december 2009 10:28

Moskeeën in Tilburg en Amsterdam houden werknemers van het Verwey-Jonker Instituut, die onderzoek doen naar de omstreden koranscholen, buiten de deur. In opdracht van minister Eberhard van der Laan (PvdA, Integratie) wordt kindermishandeling tijdens de lessen onderzocht, maar de moskeebesturen werken niet mee.

Het onderzoek werd vorig jaar al aangekondigd, maar komt maar niet van de grond.

Wantrouwen
De omstreden koranscholen in Amsterdam en Tilburg, die hun lessen in de moskee geven, werken de studie van het instituut tegen, meldt dagblad Trouw.

De bestuurders van de moskeeën zitten vol wantrouwen na verhalen over leraren die kinderen mishandelen op koranscholen. Onderzoekster Trees Pels wil bij de moskeeën het ‘pedagogisch klimaat’ tegen het licht houden.

Lees verder...

Twisten om crucifix in Europees Parlement

vrijdag 18 december 2009 16:11

Wie had ooit gedacht dat een aloud christelijk symbool als het kruisbeeld tot diepe verdeeldheid zou leiden onder politici uit de 21e eeuw? In het Europees Parlement is dat het geval.

Aanleiding is de uitspraak van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg in een zaak van een Italiaanse moeder van Finse afkomst die wil dat haar kinderen naar school kunnen gaan zonder geconfronteerd te worden met religieuze symbolen. De vrouw had haar kinderen op een openbare school gedaan. Maar de aanwezigheid van het kruisbeeld is in alle Italiaanse scholen verplicht.

Het hof in Straatsburg wees die verplichting af omdat ze in strijd zou zijn met de vrijheid van onderwijs en van religie en met het recht van ouders om hun kinderen op te voeden zoals zij dat willen. Lees verder...

Is Europa schatplichtig aan de islam 1

ENCINA NAVAN - 12 AUGUSTUS 2009


De gedachtenpolitie is ook actief op universiteiten en in het onderwijs. Ons culturele zelfbeeld wordt gelijkgeschakeld in afwachting van verdere islamisering.

 
Vaak wordt beweerd dat Europa een culturele erfenis heeft te danken heeft aan de Arabieren en de islam. Deze culturele erfenis varieert van de vertaling van de werken van Aristoteles tot het inspireren van de Renaissance van de vijftiende eeuw en het voortbrengen van de moderne wetenschap.
De verkorte en populaire versie van de culturele ontwikkeling van Europa luidt als volgt:
Lees verder...

Is Europa schatplichtig aan de islam 2

ENCINA NAVAN - 26 SEPTEMBER 2009

De islam claimt Aristoteles omdat deze denker een centrale rol speelt in de islamitische filosofie en het ontstaan van de Renaissance. De culturele jihad gebruikt de Griekse denkers om het westen te onderwerpen.
 
Moslims gebruiken het feit dat Arabische vertalingen van Griekse denkers rond 1100 in West-Europa terechtkwamen om aan te tonen hoezeer Europa schatplichtig is aan wat ze omschrijven als de islamitische beschaving. Een artikel dat al enige tijd op internet circuleert onder de naam Islamitische cultuur: de verborgen bijdragen geeft enige voorbeelden van hoe moslims de rol van Arabische wetenschap – die stilzwijgend wordt gelijkgesteld aan islamitische cultuur – beleven. Ik citeer uit de inleiding:
Lees verder...

Is Europa schatplichtig aan de islam 4

ENCINA NAVAN - 01 DECEMBER 2009

De Arabieren bestudeerden de volledige Griekse kennis – dat klopt. Maar daarna deden ze er iets heel anders mee.
 

De Arabieren leefden onmiddellijk na de veroveringen vanaf 632 in kazernes of steden die nieuw ontworpen waren voor Arabieren – het woord ‘moslim’ werd pas na 690 gebruikt – om hen in staat te stellen het stamverband te handhaven en daarmee hun positie als heersende elite. Religie betekende in de samenleving van woestijnarabieren weinig meer dan het koesteren van traditionele waarden van stamtrouw (asabiyya). Tegenwoordig zouden we dat sociale cohesie noemen. Ze hadden geen religie zoals we dat tegenwoordig begrijpen als persoonlijke devotie.

De eerste vier kaliefen (632-661) alsmede de latere Omajjaden (661-749) waren alleen geïnteresseerd in de materiële rijkdommen van de onderworpen gebieden, die ze dan ook gebruikten om te verdelen onder hun eigen familie en de strijdende elite. In deze tijd was de belangstelling voor de Griekse wetenschap verwaarloosbaar.
Lees verder...

«Abschreckungstherapie verfehlte ihre Wirkung, das Volk zeigt Mut»

Roger Köppel kämpfte an vorderster Front für das Minarett-Verbot. Nun befremdet ihn die Entrüstung im Ausland. Man müsse dort erst mal lernen, mit dem «Gespenst Demokratie» umzugehen.

«In der Welt geht ein Gespenst um, es heisst Demokratie»: Weltwoche-Verleger und –Chefredaktor Roger Köppel.

«In der Welt geht ein Gespenst um, es heisst Demokratie»: Weltwoche-Verleger und –Chefredaktor Roger Köppel.

Lees verder...