'Allochtone ouders frauderen met kinderopvang'

donderdag 17 september 2009 07:55

De Belastingdienst onderzoekt een grote groep, voornamelijk allochtone ouders, in verband met fraude met kinderopvang. De ouders zouden ten onrechte miljoenen aan subsidies hebben ontvangen.

Dat meldt De Telegraaf.

Bij zo’n 1.800 gezinnen heeft de fiscus de afgelopen maanden om aanvullend bewijs gevraagd voor opvang via een gastouderbureau. De ouders zouden meer uren hebben gedeclareerd dan daadwerkelijk werd opgepast.

Meer dan mogelijk
Ook werd er volgens de dienst meer opvang opgegeven dan op basis van hun werk en reistijd mogelijk is.

Lees verder...

Geen immigratiecalculatie is kiezersbedrog!

zaterdag 5 september 2009 14:23

Binnenkort zullen met Prinsjesdag de cijfers, percentages en loonkostenplaatjes weer over tafel vliegen. Soms tot tiende procenten achter de komma.

Maar de miljarden euro’s die immigratie ons heeft gekost, zullen om ‘principiele redenen’ niet terug te vinden zijn, aldus minister Eberhard van der Laan (PvdA, Integratie).  Eerder leek onze Eberhard nog genegen om aan de wens tot ‘immigratiecalculatie’ van de PVV te voldoen.

Harde waarheid
Waarschijnlijk is men toen binnen de PvdA zelf wat gaan calculeren. Oei, de waarheid is wel erg hard. Dat gaat misschien de laatste stemmen kosten van de hardwerkende autochtone arbeiders binnen de partij. Dan blijven er alleen nog maar allochtonen en doctorandussen over. Lees verder...

Veel oorlogsmisdadigers onder asielzoekers in Nederland

maandag 7 september 2009 10:04

Meer dan 350 van oorlogsmisdaden verdachte asielzoekers uit Rwanda, Liberia en Afghanistan wonen op dit moment in Nederland, en hun aantal groeit. Het vervolgen van de oorlogmisdadigers in Nederland blijkt nauwelijks mogelijk.

Dat zeggen ambtenaren van het ministerie van Justitie, ondanks ontkenningen van minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin (CDA), maandag tegen dagblad De Pers.

Congo en Afghanistan
De laatste zes jaar zijn vijf verdachten voor de rechter verschenen. Van hen werden slechts drie, een Congolees en twee Afghanen, veroordeeld.

Het vrijlaten van een gevangene, zoals onlangs met de Libiër die in Groot-Brittannië vastzat vanwege de aanslag in Lockerbie, komt ook in Nederland voor. ‘Druk van bovenaf’ was er bijvoorbeeld bij gifgasleverancier Frans van Anraat. Lees verder...

Marokkaanse jongeren vaker vast voor vermogensdelict

dinsdag 8 september 2009 07:30

Marokkaanse jeugddelinquenten plegen vaker vermogensdelicten dan Nederlandse jongeren. Meer dan 80 procent van de Marokkaanse jongeren die vastzitten, zitten daar voor delicten zoals straatroof of diefstal, tegenover 45 procent van de Nederlandse jongeren die opgesloten zitten. Jongeren uit de Nederlandse groep zitten vaker vast voor zwaardere vergrijpen zoals zedendelicten, geweldpleging of brandstichting.

Dat blijkt uit het rapport Marokkaanse jeugddelinquenten: een klasse apart? van onderzoekers van de universiteit van Utrecht.

Integratie
De onderzoeksters namen driehonderd Marokkaanse en Nederlandse gevangenen in de leeftijd van twaalf tot achttien jaar onder de loep. De twee groepen werden vergeleken met vijfhonderd leeftijdsgenoten die niet in een gevangenis zitten.

 

Lees verder...